Adam Smith Business School, University of Glasgow

Introduktion

Læs den officielle beskrivelse

Grundlagt i 1451 er University of Glasgow det fjerde ældste universitet i den engelsktalende verden og er blevet udnævnt til Scottish University of the Year 2018 . Glasgow er et sted, der inspirerer ambitiøse mennesker til at lykkes. Et sted, hvor spørgende sind kan udvikle deres ideer. Et sted, hvor mennesker gør opdagelser, der forandrer verden.

University of Glasgow inkluderer blandt sine alumner faren til økonomi Adam Smith , og Adam Smith Business School er navngivet til hans ære. Vi sigter mod at følge hans arv og skabe verdensskiftende kandidater, der har en positiv indflydelse på kultur og samfund.

Vi hjælper med at transformere organisationer og karrierer. Vores forretning skaber inspirerende ledere, forskere og fagfolk, hvis forskning og forhold til industrien har reel indflydelse og påvirker organisationer, når de udvikler sig og vokser globalt.

Skolen har den tredobbelte akkrediteringskrone og er akkrediteret af Association to Advance Collegiate Schools of Business (AACSB International), det europæiske kvalitetsforbedringssystem (EQUIS), og Glasgow MBA er akkrediteret af Association of MBAs (AMBA).

Hvorfor Adam Smith Business School?

Adam Smith anerkendes verdensomspændende som en af de mest indflydelsesrige figurer, der kommer frem fra den skotske oplysning og det økonomiske felt. At navngive Business School til ære mindes hans nære bånd til universitetet og forbedrer universitetets internationale omdømme.

Oplyst, engageret og initiativrig

Ved at deltage i tværfaglig og forskningsledet undervisning får vi vores studerende en appetit på kritisk undersøgelse og læring. Vi opfordrer også, informeret af en dagsorden for beskæftigelsesevne og engagement, udvikling af kandidategenskaber og færdigheder i det 21. århundrede International anerkendt forskning, der informerer akademia, politik og praksis, vil drive Adam Smith Business School fremad; dens formidling vil informere om undervisning, forme vores kultur og give effekt, samtidig med at det fremmer traditionen for skotsk oplysning og virksomhed.

University of Glasgow Business School udvikler sig hurtigt i sin mission om at være internationalt kendt og højt anset for både undervisningskvalitet og forskning af høj kvalitet. Vores link til en sådan fremtrædende lærd differentierer universitetet og handelshøjskolen og demonstrerer vores tværfaglige tilgang til forretningsdiscipliner.

Adam Smith og University of Glasgow

Smith beskrev sin tid i Glasgow som: 'langt den mest nyttige og derfor som langt den lykkeligste og mest ærefulde periode i mit liv.'

Adam Smith blev født i 1723 i Kirkcaldy. Han gik ind i Glasgow University i 1737 i den tidlige - men for den gang ikke usædvanlige alder - fjorten år. Han vendte tilbage til universitetet, først som professor i logik i 1751 og derefter et år senere som professor i moralsk filosofi, en stilling, han havde, indtil han forlod det akademiske liv i 1764 for den mere lukrative post som tutor / ledsager til den unge hertug af Buccleuch .

Det var ikke hans endelige forening, fordi han i 1787 blev valgt som rektor ved universitetet, og i et takkebrev bemærkede han, at han husker sine professordage som 'langt den mest nyttige og derfor som den klart mest lykkelige og mest ærefulde periode i min liv.' Ud over kurser i filosofi og retspraksis diskuterede han også historie, litteratur og sprog og offentliggjorde essays om sprog og astronomiens historie. Men det mest bemærkelsesværdige andet produkt fra hans Glasgow-år er hans anden store bog, Theory of Moral Sentiment, som dukkede op i 1759.

Alt Smiths arbejde er dybt dybt inde i moralsk filosofi. Den enkle kendsgerning, at den endelige udgave af Theory of Moral Sentiment , der indeholder omfattende revisioner optrådte i 1790, året for hans død, fortæller os, er, at Smiths engagement i det moralske synspunkt varede ved siden af og ud over offentliggørelsen af The Wealth of Nations .

Arven fra Adam Smith

Smith er en modstander af forsøg på at lede 'markedet', men det, han virkelig er imod, er forsøget på at dirigere individets aktiviteter, deres 'naturlige frihed' til at forfølge deres egne mål på deres egen måde. Dette er i sig selv en 'moralsk' position, og Smith forsøger aldrig dette perspektiv. Derfor bemærker han, at arbejdsdelingen, som en ondartet utilsigtet konsekvens, gør arbejderen dum og uvidende. For at afhjælpe dette går han ind for et offentligt subsidieret system for grundskoleuddannelse. På lignende måde kan regeringen regulere institutioner (inklusive banker) i almen interesse.

Smith af folkelig omdømme er "kapitalismenes far" , talsmand for "markedskræfter" og tro på noget, der kaldes den "usynlige hånd" for at producere optimale økonomiske resultater. Hvis vi faktisk læser Smith, kan disse attributter ses som en grov forenkling. Hvis han blev spurgt, hvad ville Smith have lavet af ”securitiserede lånepakker” , ”giftige gæld” og lignende, ville hans svar bestemt have været, at denne praksis var i strid med det, han prøvede at undervise. Hans altomfattende bekymring med moralsk filosofi, der ville gøre ham kritisk til den måde, den moderne økonomi er blevet kørt på. Hvis han var "kapitalismens far" , ville han være en skuffet forælder.

Smith er en holistisk tænker. Den økonomiske komponent i hans vision er kun en af de mange, og det blev vævet ind i hans totale tanke. Smith var ikke kun den første økonom, han var også en subtil og markant filosof, en informeret og sofistikeret historiker, en opmærksom og indsigtsvækkende sociolog og en opfattende kulturanalytiker. Kort sagt tilbyder han et syn på verden og menneskelig adfærd deri, der er rig og kompleks.

-Christopher J Berry, professor i politisk teori (emeritus)

Placeringer

Keystone-stipendium

Oplev de muligheder, vores stipendium kan give dig

Akkrediteringer