Keystone logo
Stockholm School of Economics in Riga

Stockholm School of Economics in Riga

Stockholm School of Economics in Riga

Introduktion

Et af Europas fineste Business Schools

Du behøver ikke at gå langt hjemmefra for at studere i en af ​​de bedste Skoler business i Europa. Missionen for SSE Riga er at levere state-of-the-art uddannelse i økonomi og erhvervsliv, der bidrager til den økonomiske og sociale udvikling i regionen, navnlig de baltiske lande.

Det første hold studerende blev optaget på SSE Riga i 1994. Siden da har mere end 1.800 studerende har indtastet gennem døre af skolens bygning i jugendstil på Strelnieku iela 4a.

"Ved at tilbyde en uddannelse, der er konkurrencedygtig på europæisk plan, giver SSE Riga talentfulde baltiske studerende mulighed opholder sig" hjemme "snarere end at gå til udlandet for studier. Ellers kan de mest talentfulde forlade regionen, og når de har gjort det, vil det være vanskeligt at lokke dem tilbage, "siger Anders Paalzow, SSE Riga Rector.

Mission

Missionen for SSE Riga har været, siden sin fremkomst i 1994, for at give en state-of-the-art uddannelse i erhvervslivet og økonomi, der bidrager til den økonomiske og sociale udvikling i regionen, navnlig Estland, Letland og Litauen.

Missionen omfatter også forskning, og SSE Riga skal producere state-of-the-art forskning af relevans for de baltiske lande, og skolen bør deltage aktivt og fremme den offentlige debat inden for dens kompetenceområder.

Etablering

Stockholm School of Economics i Riga (SSE Riga) blev grundlagt i 1994 af Stockholm School of Economics (SSE) med støtte fra den svenske regering, og den lettiske undervisningsministerium på vegne af Letland.

Siden 2010 SSE Riga er ejet af en fond oprettet af SSE, University Letland og SSE Riga Alumni Association. Driften af ​​SSE Riga er underlagt vedtægterne for SSE Riga Foundation, som er blevet vedtaget af alle stifterne, og en af ​​de vigtigste opgaver for den nye fond er at rejse midler til skolen.

SSE Riga Hovedbygningen er placeret på Strelnieku iela 4a. Bygningen er en bemærkelsesværdig struktur og et arkitektonisk monument af national betydning i hjertet af Rigas Jugendstil (Art Nouveau) distrikt. Bydelen er opført som et UNESCO World Heritage site.

Den første SSE Riga President

Etableringen af ​​SSE Riga var i vid udstrækning en mands vision - Staffan Burenstam Linder (1930-2000). Han fungerede som formand for SSE og bliver en mand med visioner, han var grundlægger af SSE Riga.

I de tidlige 1990'ere, da de baltiske lande (Estland, Letland og Litauen) genvandt sin uafhængighed efter næsten 50 år med sovjetisk styre, Staffan Burenstam Linder, Sveriges tidligere medlem af parlamentet og minister for handel, tjente som formand for SSE. Han skubbede tanken om, at der bør etableres en School of Economics, der betjener de baltiske lande og give intensiv træning til en ny generation af baltiske ledere, med engelsk som undervisningssprog. Den svenske regering støttede idéen, og det gjorde de lettiske myndigheder. En mellemstatslig aftale blev underskrevet i 1993 mellem SSE, der handler på vegne af den svenske regering og det lettiske undervisningsministerium. Den Staffan Burenstam Linder Instituttet blev oprettet ved familie og venner i 2001 for at fejre SSE Riga grundlægger og velgører. Hvert år to stipendier på op til 100.000 SEK (ca. EUR 7.000) tildeles støtte SSE Riga kandidater, der kommer til et nordisk land for yderligere Masters eller undersøgelser ph.d.-niveau.

I de første år

Den 11. juli 1994 den første klasse af BSc. studerende blev budt velkommen af ​​skolens første rektor, Jan-Erik Vahlne. Renoveringen arbejde på skolens bygning på Strelnieku iela 4a blev ikke fuldført, så de første måneder blev brugt på Letlands Universitet, i Det Naturvidenskabelige Geografi. Den 8. november blev 1994 skolens bygning på Strelnieku iela indviet i overværelse af HM Kong Carl XVI Gustaf af Sverige og HE Præsident Guntis Ulmanis Letland.

Den første klasse bestod af 56 elever, dem alle fra Letland. Året efter var der studerende fra alle tre baltiske lande og klassestørrelse udvidet til 100, og et par år senere til 115. Den BSc. Programmet startede som et to-årigt program med klasser starter i begyndelsen af ​​juli og fortsætter stort set uden pauser. I 1998 HA. programmet blev udvidet til et treårigt program, der i dag er i overensstemmelse med Den Europæiske Unions Bologna rammer for videregående uddannelser.

Ekspansion

Parallelt med udviklingen af ​​BSc. program, skolen udviklet sin Executive Education enhed. Siden starten har enheden tjent de uddannelsesmæssige behov for det lettiske og svenske erhvervskredse samt den lettiske regering inden for business, ledelse og økonomi.

Det første årti af det 21. århundrede oplevede en række vigtige udviklinger: Lanceringen af ​​SSE Riga Executive MBA-program i 2003, som åbnede op for SSE Riga erfaring til en ny gruppe af studerende; de baltiske landes tiltrædelse af Den Europæiske Union, der væsentligt øgede studenterudveksling muligheder gennem Erasmus-programmet; øgede forskningsaktiviteter på skolen og etableringen af ​​den uafhængige forskningscenter Biceps (Baltic International Centre for Economic Policy Studies), hvormed Skolen samarbejder tæt både med hensyn til forskning og fakultetets aftaler. Desuden blev skolens forskningskapacitet yderligere styrket i 2004, da TeliaSonera Institute på SSE Riga blev grundlagt. I 2009 oprettede Skole Center for Medievidenskab på SSE Riga. Center for Bæredygtig Erhvervsudvikling på SSE Riga blev grundlagt i 2012.

Optagelseskrav til programmet

Demonstrer dit engagement og parathed til at få succes på handelsskolen ved at tage GMAT-eksamenen - den mest udbredte eksamen til optagelser, der måler dine kritiske tænkning og ræsonnement.

Download GMAT-miniquizzen for at få en smagsprøve på de spørgsmål, du finder i eksamen.

Placeringer

  • Riga

    Strelnieku iela 4a, LV 1010, Riga

    Spørgsmål