Keystone logo
SRH Berlin University of Applied Sciences

SRH Berlin University of Applied Sciences

SRH Berlin University of Applied Sciences

Introduktion

Seks skoler i tre byer: Berlin, Dresden og Hamborg. Undervisere og studerende fra over 100 lande i næsten 65 akkrediterede tyske og engelsksprogede uddannelser. Forskellige muligheder inden for ledelse og iværksætteri, medier og kreative industrier, teknologi og IT, musik, design, film og tekst.

Du er centrum for dine studier

Undersøg efter CORE-princippet! Praktisk læring i små hold, trinvis trinvis tilegnelse af færdigheder i 5-ugers blokke og individuel support fra undervisere.

Der er ikke mere forelæsningscentreret undervisning på SRH. I stedet bliver vores instruktører personlige læringscoacher for dig. Ikke kun vil du udvikle specialviden sammen, men også arbejde på at forbedre dine bløde og hårde færdigheder. For at gøre dette stoler vi på direkte kommunikation. Individuel rådgivning, digital udveksling og kontinuerlig feedback er vigtig for os.

Her lærer du trin for trin

Vi mener, at bæredygtig læring kun er mulig, hvis der er nok plads til eksperimenter, spil og kritisk tænkning. Derfor har vi fuldstændigt omstruktureret det klassiske studieforløb.

 • Du vil arbejde på praktiske opgaver i små hold over 5-ugers blokke
  I stedet for at miste oversigten mellem mange fag, henleder du helt opmærksomheden på maksimalt to fag, der undervises parallelt i en blok på 5 uger.
 • Du vil derefter tage en eksamen om emnet i de foregående uger
  På grund af tidsrammen for vores studiemodel vil du ikke længere skulle beskæftige dig med overfyldte eksamensuger. Med en stor pulje af mulige eksamensformer (fra den typiske eksamen til en læringsdagbog) kan du demonstrere dine færdigheder på den måde, der er bedst egnet til de kompetencer, der er relevante for det pågældende emne.
 • Du modtager løbende feedback om ydeevne gennem hele dit studie
  Vi guider dig på et professionelt, personligt og organisatorisk niveau gennem dine studier. Fra den første dag og fremefter har du kvalificerede mentorer ved din side. Derudover får du individuel coaching og kompetent rådgivning fra vores karriereservice.
 • Du vil modtage all-round support fra dine undervisere
  På SRH praktiserer vi ikke kun ren frontalundervisning. I stedet bliver vores lærere individuelle trænere for dig. Du tilegner dig ikke kun ekspertise og metoder, men forbedrer også dine personlige og sociale kompetencer regelmæssigt.
 • Du får tid til at uddybe din viden imellem hver blok, til at tage prøver igen eller få praktisk erfaring

Vores principper

Viden efter behov? Nej tak!

Læring i øjenhøjde

Ren frontalundervisning findes ikke i vores klasseværelser. I stedet bliver vores instruktører individuelle læringscoacher for dig. Sammen vil du ikke kun tilegne dig specialviden, men også finpudse dine bløde og hårde færdigheder. For at opnå dette stoler vi på direkte kommunikation.

Ingen frygt for at lave fejl

Afprøvning er tilladt her! Selv velkommen, da vi stoler på erfaringsbaseret læring. Det handler ikke altid om rigtigt eller forkert, frem for alt handler det om at prøve tingene ud og lære hinanden at kende. På SRH studerer du ikke for professoren eller eksamenskontoret, men primært for dine egne projekter og hele dit (professionelle) liv.

Lære for den virkelige verden

Du behøver ikke udføre utallige praktikophold, når du er færdig. Praktisk teamwork på rigtige projekter med partnere fra den virkelige verden forbereder dig optimalt til den professionelle verden. Samtidig vil du udvikle sociale færdigheder såsom evnen til at acceptere kritik, tænke uden for boksen og løse problemer kreativt. Dette er nøjagtigt de færdigheder, som arbejdsgivere forventer af deres medarbejdere i dag.

Derudover har du ikke kun et certifikat i din hånd, men også projektreferencer fra virkelige partnere, som du kan levere sammen med dine jobansøgninger. OG: du ved, hvor dine personlige styrker ligger.

Tilpassede tests

Vi arbejder i henhold til SRH Constructive Alignment.

Vi spørger os selv:

 1. Hvilke kompetencer har vores alumner brug for på jobbet?
 2. Gennem hvilken form for undersøgelse kan de bedst demonstrere disse evner?
 3. Hvordan skal lektioner designes, så de studerende er godt forberedt til denne eksamen?

Derfor stoler vi ikke kun på klassiske eksamensformer såsom skriftlige eksamener eller præsentationer. I alt er der omkring tredive forskellige eksamensformer at vælge imellem.

For eksempel portefølje | præsentation | projektarbejde | sagsbehandling | videnskabelig plakat | rapport

og mange andre

Seks skoler i tre byer: Berlin, Dresden og Hamborg.

Berlin School of Design and Communication

Design, kommunikation, illustration, fotografi, webudvikling eller marketing

Berlin School of Technology

Vedvarende energi, teknik, cybersikkerhed eller kunstig intelligens

Berlin School of Management

Forretningsadministration, turisme, forretningspsykologi, marketing, iværksætterånd eller supply chain management

Berlin School of Popular Arts

Musik & lyd, medier og kreativ industri, film & tv eller kreativ skrivning

Dresden School of Management

Turisme og hotelvirksomhed, begivenhed og marketing, psykologi og socialt arbejde

SRH Campus Hamburg

Softwareudvikling, Supply Chain Management eller International Leadership

Indlæggelser

Ansøgningsproces

Din ansøgning og optagelsesproces hos SRH Berlin

Vi er glade for at byde dig velkommen til vores universitet! Dette er de individuelle trin i vores generelle ansøgningsproces:

 1. Du sender din online ansøgning via SRH ansøgningsportal. Du opretter en konto, søger ind på dit studieprogram og uploader alle relevante dokumenter. Når du har indsendt din ansøgning, modtager du en bekræftelsesmail.
 2. Vi gennemgår din ansøgning og inviterer dig til en samtale, hvis du opfylder optagelseskravene.
 3. Samtalen foregår personligt på vores campus, eller på telefon/Skype. Hvis din samtale lykkes, vil du modtage et optagelsesbrev sammen med din studiekontrakt.
  *Bemærk venligst, at for visse kunstneriske/designorienterede uddannelser skal du muligvis tage en ekstra adgangsprøve og/eller uploade prøver af dit arbejde med din onlineansøgning. Se nærmere på de enkelte uddannelsessider.
 4. Herefter underskriver du studiekontrakten og sender den tilbage til os.
 5. Du betaler tilmeldingsgebyret (alle studerende) og - hvis du er ikke-EU/Ikke-EØS-studerende - 3-måneders depositum.
 6. Du vil herefter modtage dit optagelsesbrev.
 7. Du deltager i vores Orienteringsuge, og så er du klar til at begynde dine studier på SRH Berlin!

Visumkrav

Hvis du ikke er statsborger i EU eller en EØS-stat (Island, Liechtenstein, Norge), og du planlægger at studere i Tyskland, skal du søge om visum på den tyske ambassade i dit hjemland, FØR du kommer til Tyskland . Uden bevis for et gyldigt studievisum har tyske universiteter ikke lov til at tilmelde dig.

Borgere, der ikke behøver at ansøge om visum før deres ankomst:

Borgere fra visse lande som Australien, Israel, Japan, Canada, New Zealand, Sydkorea, Storbritannien og USA kan rejse ind i Tyskland uden visum. Det samme gælder for borgere fra Andorra, Brasilien, El Salvador, Honduras, Monaco og San Marino, så længe de ikke søger arbejde i Tyskland. Schweiziske statsborgere behøver heller ikke at ansøge om indrejsevisum. Efter indrejse i Tyskland skal statsborgere i disse lande ansøge om opholdstilladelse (for yderligere information se afsnittet "Opholdstilladelse").

Borgere, der kræver visum for at studere i Tyskland, skal indsende bevis for det (eller for en gyldig tysk opholdstilladelse, hvis de allerede bor i Tyskland) til SRH i begyndelsen af deres studier for at blive fuldt indskrevet og for at modtage yderligere dokumenter, tjenester og foredrag. Denne forordning gælder ikke for borgere, der ikke behøver at ansøge om et studievisum før deres ankomst. Bemærk venligst, at statsborgere fra lande, der skal have visum for at rejse ind i Tyskland, også skal ansøge om opholdstilladelse (for yderligere information se afsnittet "Opholdstilladelse").

Kontakt venligst den tyske ambassade i dit hjemland for at finde ud af, om du skal have visum for at rejse ind i Tyskland.

Visumtyper

Ansøg venligst om et langsigtet nationalt (D) visum til studieformål, hvis du er en gradssøgende eller udvekslings-/studiestuderende i udlandet, som planlægger at studere ved SRH Berlin i mindst et semester (6 måneder). Tjek venligst gyldigheden af dit nationale visum (90 dage eller 180 dage), så snart du er kommet ind i Tyskland, da du skal konvertere dit nationale visum til en opholdstilladelse, før det udløber (tjek indrejsedatoens stempel i dit pas).

Nogle af jer (især udvekslingsstuderende ) modtager muligvis et nationalt (D) visum, der er gyldigt i op til 12 måneder i stedet for et 90-dages nationalt (D) indrejsevisum. Ikke-EU-borgere, der skal opholde sig i Tyskland i mindre end et år, kan få et sådant visum. Da det skal dække hele opholdsperioden, behøver du ikke at søge om opholdstilladelse efter din ankomst til Tyskland, hvilket vil spare dig for tid og kræfter.

Bemærk: Det kortvarige (C) Schengen-visum er kun gyldigt i op til 90 dage (kun til turistformål eller korte kurser) og er ikke gyldigt for dine studier i Tyskland og kan ikke ændres til en opholdstilladelse.

Hvis du er statsborger, der ikke har brug for et indrejsevisum til Tyskland, skal du ansøge om en tysk opholdstilladelse inden for de første 90 dage efter din ankomst til Tyskland (tjek venligst stemplet i dit pas).

Nødvendige dokumenter

For at kunne ansøge om et studievisum skal du have et acceptbrev fra et tysk universitet. De andre dokumenter, der kræves for at få et studievisum, inkluderer et gyldigt pas, et aktuelt foto, bevis for økonomisk støtte samt nogle yderligere ansøgningsdokumenter.

Næsten alle studerende, der ansøger om visum, skal fremlægge bevis for deres økonomiske midler for at ansøge om et nationalt visum. De skal bevise, at de er i stand til at dække deres økonomiske udgifter under deres studier i Tyskland. Der er forskellige måder at bevise, at du kan finansiere dine studier på.

Følgende bevisformer er mulige:

 • Dine forældre kan indsende dokumenter, der attesterer deres indkomst og økonomiske formue.
 • En person med fast bopæl i Tyskland kan garantere over for Udlændingeregistret, at de dækker dine udgifter.
 • En sikkerhedsbetaling kan indsættes på en spærret konto.
 • Du kan stille en bankgaranti.
 • Du kan præsentere en stipendiemeddelelse fra en anerkendt stipendieudbyder.

Husk, at visumregler og -regler kan variere betydeligt fra land til land. Det er kendt, at i nogle lande er en spærret bankkonto det eneste økonomiske bevis, der accepteres. Derfor er det afgørende, at du kontakter den tyske ambassade i dit hjemland så tidligt som muligt.

Stipendier og finansiering

Sådan finansierer du dine studier på SRH Berlin

Uddannelsesfond, studielån eller stipendium? Der er mange måder at finansiere dit studie på. Vi har samlet nogle oplysninger for at hjælpe dig med at finde en passende finansieringsmulighed.

Bemærk venligst, at mange af mulighederne kun er tilgængelige for tyske eller EU-borgere, da de kræver en garant med EU-borgerskab eller en permanent opholdstilladelse.

Finansieringsmuligheder for dit studie

 • Stipendier
 • BAföG & Kindergeld | PR påkrævet
 • Uddannelsesmidler | PR påkrævet
 • Studielån
 • Arbejder mens du studerer

Placeringer

 • Berlin

  Ernst-Reuter-Platz,10, 10587, Berlin

  • Dresden

   Georgenstraße 7, 01097, Dresden

   • Hamburg

    Esplanade 6, 20354, Hamburg

    Spørgsmål