Keystone logo
Darmstadt University of Applied Sciences

Darmstadt University of Applied Sciences

Darmstadt University of Applied Sciences

Introduktion

Hochschule Darmstadt University of Applied Sciences

Darmstadt University of Applied Sciences (Hochschule Darmstadt, h_da) sætter videnskaben i aktion. Med en elev på omkring 17.000 er det en af de største og mest fremtrædende universiteter inden for anvendt videnskab i Tyskland. Dens fremragende ry er resultatet af en videnskabeligt baseret, real-world tilgang til højere uddannelse og den faglige succes af sine kandidater.

Kandidater fra Darmstadt University of Applied Sciences er særligt populære hos HR-chefer i tyske virksomheder. Dette bekræftes af den årlige "Wirtschaftswoche" placering. Til universitetsrangeringen 2019 undersøgte personeludbyderen Universum Global 650 små, mellemstore og store virksomheder landsdækkende. Fra i alt 216 universiteter for anvendt videnskab i Tyskland kunne de vælge dem, hvis kandidater opfyldte deres forventninger særligt godt. Derfor er h_da blandt de top 10 i Tyskland inden for maskinteknik (rang 3), computervidenskab (rang 8), elteknik (rang 7) og industriel ingeniørvirksomhed (rang 4).

I universitetsrangeringen af Center for Videregående Uddannelse (CHE) 2019 vurderer h_da sig særdeles godt hvad angår praktisk relevans og forberedelse til erhvervet. Derfor, studerende på studiekurser Civilingeniør, Elektroteknologi og Informationsteknologi, Maskinteknik og Miljøteknologi roser det meget gode udstyr i praksislaboratorierne. H_da er her i den nationale topgruppe. Det samme gælder kvaliteten af udflugter, som studerende på arkitektur og miljøteknik satser som meget gode. H_da er også top landsdækkende når det kommer til kontakter til professionel praksis. CHE-ranglisterne viser Det Tekniske Universitets Darmstadt i studieuddannelserne elektroteknik og informationsteknologi, maskinteknik og mekatronik i den nationale topgruppe.

H_da studiekursernes høje omdømme er baseret på et godt tilsynsforhold med håndterbare grupper og en klar praktisk orientering. Her interfererer videnskab og praksis på en målrettet måde. Dette skyldes, at professorerne i h_da ved hvad de gør: De kommer alle fra professionel praksis og kender de fremtidige professionelle krav til deres studerende. I de praktiske fagfaser af uddannelserne kan eleverne også teste og udvide det, de har lært med arbejdsgivere i erhvervslivet og samfundet.

Ledelse

 • Præsident Prof. Dr. Ralph Stengler
 • Vice President for Undervisning, Læring og Collegiate Affairs Prof. Dr. Manfred Loch
 • Vicedirektør for forskning og videnskabelig infrastruktur Prof. Dr. Arnd Steinmetz
 • Justitssekretær Norbert Reichert

Studerende

 • Ca. 17.000
 • Ca. 18% udenlandske studerende

medarbejdere

 • Ca. 900

117853_117804_01LuisenplatzvonobenAfWSAlexDeppert.jpg

City of science Darmstadt

Luisenplatz ovenfra

Foto: Alex Deppert

Statistik

Studerende

 • Cirka 17.000
 • Cirka 18 % udenlandske studerende

Medarbejdere

 • Cirka 900

  Placeringer

  Placeringer
  • Schöfferstraße 10, 64295, Darmstadt

  Spørgsmål