Keystone logo
Copenhagen Business School Executive MBA i shipping og logistik
Copenhagen Business School

Executive MBA i shipping og logistik

Copenhagen, Danmark

22 Months

Engelsk

Deltid

Request application deadline

Request earliest startdate

DKK 320.000 *

På campus

* Ikke-EU-deltagere skal betale et ekstra adgangsgebyr på cirka 15.000 kr

Stipendier

Udforsk stipendiemuligheder for at hjælpe med at finansiere dine studier

Introduktion

CBS Executive MBA i Shipping and Logistics (AKA: The Blue MBA) har et ry i verdensklasse i den maritime industri og er specielt designet til højpotentielle shippingledere.

Om CBS Executive MBA i shipping og logistik

CBS Executive MBA i Shipping and Logistics giver dig uovertruffen indsigt i shippingøkonomi og moderne ledelsesteorier og deres anvendelse i den maritime sektor.

En unik holistisk tilgang til forsendelse og logistik

Gennem hele programmet lærer du at anlægge et holistisk syn på skibsfart, der integrerer kommercielle, teknologiske og finansielle aspekter samt søfartsret, supply chain management og lederskabsudfordringer. Efter endt uddannelse vil du have udviklet en komplet forståelse af udfordringerne i denne sektor og have en fuld forståelse af branchens behov i en verden, hvor globalisering, øget konkurrence og hastigheden af teknologiske forandringer stiller stadigt stigende krav til ledelsesevner. Følgende styrende temaer er tydelige gennem hele programmet:

 • Markedsforståelse
 • Ledelse
 • Informationsteknologi
 • Globalisering
 • Miljøspørgsmål
 • Strategisk planlægning

Undervisningen foregår i topmoderne faciliteter i Danmark, Tyskland og Storbritannien.

Fejrer 20 år

Dette år har været et særligt år for Executive MBA i Shipping and Logistics (The Blue MBA), fordi det markerer 20-års jubilæet for programmet! Vi hylder vores stiftende programdirektør, Irene Rosberg, fordi programmet gennem hendes uangribelige arbejdsmoral og dedikation har bevaret en afgørende relevans for de sektorer, der betjenes. Indtil videre har programmet uddannet 315 kandidater – fra 45 lande – som alle har ledende stillinger globalt og her i vores danske hovedstad, som er et af de førende omdrejningspunkter for shippinginnovation. Irene rekrutterer klasser så forskellige som muligt både geografisk og branchespecifikt, og hun har hjulpet med at bygge bro over kønskløften ved at opmuntre kvindelige ledere. Hun lægger vægt på det væsentlige ”menneskelige element” i digitaliseringen af branchen og sikrer, at deltagerne lærer af hinanden, deres vejledere og integreres i et varigt og tæt netværk af professionelle, så livslang læring bliver mulig. Det er af disse grunde og så mange flere, at Blue MBA er den #1 Shipping and Logistics MBA i verden.

En unik industri har brug for en unik MBA.

Bliv medlem af Skandinaviens største handelsskole, og læs sammen med inspirerende ledere fra hele kloden. Vores uovertrufne MBA-program er designet til højpotentielle shippingledere.

Executive MBA i Shipping & Logistics (AKA: The Blue MBA) vil tage dig til det øverste internationale niveau inden for virksomhedsadministration, hvilket afspejler industriens behov i en verden, hvor globalisering, øget konkurrence og hastigheden af teknologiske forandringer finder sted. stigende krav til ledelsesevner.

Slut dig til den næste klasse af talentfulde ledere, der starter i september 2023.

Hvorfor vælge CBS Executive MBA i shipping og logistik

 • Uovertruffen internationalt netværk
 • 1/5 kvinder - med til at lukke kønsforskellen
 • Tredobbelt akkrediteret program
 • Industriomdømme i verdensklasse
 • Brancherelevant indhold
 • Diverse studerende, der repræsenterer alle segmenter af branchen

Program

CBS Executive MBA i Shipping and Logistics (AKA: Blue MBA) giver dig uovertruffen indsigt i shippingøkonomi samt moderne ledelsesteorier og deres anvendelse i den maritime sektor.

Top internationalt niveau

Gennem CBS Executive MBA i Shipping and Logistics lærer du at anlægge et holistisk syn på shipping, der integrerer kommercielle, teknologiske og finansielle aspekter samt søfartsret, supply chain management og lederskabsudfordringer. Du vil blive taget til det øverste internationale niveau inden for virksomhedsadministration, hvilket afspejler industriens behov i en verden, hvor globalisering, øget konkurrence og hastigheden af teknologiske forandringer stiller stadigt stigende krav til ledelsesevner.

Indhold og struktur

Forstå industrien

Modul 1 vil give dig en grundlæggende forståelse af shippingindustrien. Fokus vil være på skibsfartens rolle i den globale økonomi og en introduktion til skibsfartsøkonomi.

Forståelse af det globale miljø

Modul 2 og 3 vil give dig en baggrund for at forstå, hvordan verdensøkonomien fungerer. Dette vil omfatte drivkraften bag globalisering, handelsmønstre, forsyningskædestyring og de logistiske implikationer af denne udvikling.

Fokus på maritime spørgsmål

Modul 4 og 5 er afsat til branchespecifikke problemstillinger, der afspejler det holistiske syn på virksomheden; de dækker havret, skibsdesign og teknisk operationel ledelse, herunder det vigtige aspekt af informations- og kommunikationsteknologiudvikling.

Kerneledelsesspørgsmål

Modul 6, 7 og 8 vil fokusere på centrale emner inden for virksomhedsledelse, der beskæftiger sig med investeringsanalyse, finans- og risikostyring, organisationsteori og virksomhedsstrategi.

The Integrated Strategy Project (ISP)

Sidste del af programmet er skrivningen af specialet, efter en tre-trins proces, hvor hvert trin afsluttes med en mundtlig præsentation, og den afsluttende præsentation fungerer som det mundtlige forsvar af ISP/specialet. Målet er at demonstrere evnen til at analysere en praktisk problemstilling i detaljer ved at trække på al viden fra programmet. En introduktion til hvert af de tre trin vil blive givet i løbet af det sidste modul.

Format

CBS Executive MBA i Shipping and Logistics er et modulært program med otte uger lange moduler planlagt i løbet af 22 måneder. Læring understøttes af en virtuel platform, hvor individuelle/gruppeopgaver og gruppediskussioner styrker læringsprocessen. Undervisningen foregår i Danmark, Tyskland og Storbritannien. (Ved forbehold for ændringer.)

Hvor og hvornår

Efterspørgslen efter videregående uddannelser inden for professionelle studieretninger er vokset i de senere år. Denne efterspørgsel har opfordret til et skift i retning af branchedrevne programmer, hvor senior- og midt-karriereledere søger højere kompetencer.

Otte moduler

Uddannelsen består af otte moduler, som hver efterfølges af en individuel opgave, plus et afsluttende integreret strategiprojekt (ISP); som udgør det afsluttende speciale.

Når du er færdig med uddannelsen, har du tilegnet dig følgende:

Viden

 • Du vil være konkurrencedygtig på det internationale arbejdsmarked, da du vil have modtaget relevant og stringent (= forskningsbaseret) indsigt og viden leveret af akademiske fakulteter i samarbejde med højtstående ledere. I programmet overføres tværfaglig knowhow gennem workshops, seminarer og det tværfaglige projekt – der kombinerer shipping, jura, økonomi, drift/forsyningskædeledelse, marketing, organisation og økonomi. Du vil tilegne dig indholdskendskab såvel som social viden gennem mangfoldigheden i fakultet og klassesammensætning.

Færdigheder

 • Du vil besidde de teorier, metoder, værktøjer, der er nødvendige for at forstå hele kompleksiteten i branchen. Du vil også fremme dine sociale færdigheder ved at coache teknikker, forhandlingsevner, konfliktløsning og interpersonel kommunikationstræning.

Kompetence

 • Du vil være i stand til at anvende sættet af teorier, metoder og værktøjer, og du vil være i stand til at løse strategiske, taktiske og operative problemer, der dækker hele rækken af shipping-relaterede problemer. Du vil også være i stand til at anvende sociale færdigheder til at demonstrere lederskab.

Credits: 60 ECT-point

Læringsmiljø

CBS Executive MBA i Shipping and Logistics har til formål at give dig uovertruffen indsigt i shippingøkonomi og moderne ledelsesteorier og deres anvendelse i den maritime sektor.

En unik holistisk tilgang til forsendelse og logistik

Programmet anlægger et holistisk syn på skibsfart - der integrerer kommercielle, teknologiske og finansielle aspekter samt sølov og forsyningskædestyring og lederskabsudfordringer - hvilket er unikt. Efter endt uddannelse vil du have udviklet en komplet forståelse af udfordringerne i denne sektor. Programmet vil tage dig til det øverste internationale niveau inden for virksomhedsadministration, hvilket afspejler industriens behov i en verden, hvor globalisering, øget konkurrence og hastigheden af teknologiske forandringer stiller stadigt stigende krav til ledelsesevner.

Oversigt over programindhold

Fire styrende temaer er tydelige gennem hele programmet:

 • Ledelsesudfordringer
 • Globalisering af verdensøkonomien
 • Implikationer af informations- og kommunikationsteknologiudvikling
 • Ændringer i logistikkrav.

Det endelige integrerede strategiprojekt tjener to formål:

 • For kandidaten er målet at integrere alle emner, der er dækket i programmet, ved at bruge data fra den virkelige verden om et problem relateret til kandidatens egen virksomhed.
 • For kandidatens virksomhed er målet at få analyseret en strategisk problemstilling grundigt med løsningsforslag og implementeringsplaner.

CBS Executive MBA i Shipping and Logistics er et modulært program med otte uger lange moduler i løbet af 22 måneder, understøttet af en virtuel platform. Individuelle/gruppeopgaver og gruppediskussioner fremmer læringsprocessen.

Fakultet

Foredrag bliver holdt af en gruppe af førende verdenskendte eksperter fra forskellige områder af den maritime industri over hele verden.

Verdenskendt fakultet

Både det CBS-residente fakultet og det eksterne fakultet er blandt den gruppe af eksperter, der er meget efterspurgte som rådgivere og konsulenter for maritime institutioner, virksomheder og regeringer. Ud over deres fremragende undervisningsevner og metoder hjælper de vores studerende med at opbygge et internationalt netværk af kontakter.

Faciliteter

Executive-bygningen på CBS er tegnet af Henning Larsen Architects og er præget af åbne rum, panoramaudsigt over parken og masser af naturligt lys. At skabe et inspirerende læringsmiljø, hvor vores elever kan trives, er øverst på vores liste.

Enestående faciliteter i hjertet af København

CBS er et moderne universitet med hovedcampus beliggende i moderne bygninger på Frederiksberg tæt på hjertet af København. Executive MBA-uddannelserne har til huse i Råvarebygningen tidligere råstoflagerbygningen i Porcelænshaven, et område som tidligere var besat af Royal Copenhagen Porcelæn. Denne bygning er nu fantasifuldt omdannet til et konkurrencevindende design af Henning Larsen Architects.

CBS Bibliotek

CBS Bibliotek, som også er Danmarks Nationalbibliotek for Erhvervsøkonomi og rummer det mest omfattende katalog over bøger om alle aspekter af organisations- og erhvervslivet i Danmark. Med mere end 300.000 bind og adgang til mere end 5.000 elektroniske tidsskrifter og publikationer er det det eneste sted i Danmark, hvor Executive MBA-deltagere kan nyde niveauet af adgang til opdateret viden og erhvervsforskning. CBS Onlinebibliotek bliver løbende forbedret med henblik på at integrere e-ressourcer med den traditionelle bibliotekssamling, så medarbejdere og studerende har nem adgang til alle e-ressourcer både på og uden for campus.

Livet på CBS

CBS campus dækker en stor del af Frederiksberg med forsknings- og undervisningsfaciliteter på Solbjerg Plads, Dalgas Have, Kilen, Howitzvej og Porcelænshaven. Hvert anlæg har en unik arkitektonisk stil og atmosfære, der er med til at gøre CBS til et særligt sted. Som Executive MBA-deltager med base i Porcelænshaven får du mulighed for at besøge de fleste af campus-pladserne. I hver af bygningerne finder du computerfaciliteter, lokaler til gruppearbejde og cafeer. Siden Campusfaciliteter giver flere oplysninger om de tilgængelige faciliteter og faciliteter. Som Executive MBA-deltager og alumne får du adgang til eksklusive MBA-arrangementer, hvor du får mulighed for at høre nogle af de førende undervisere om forskellige erhvervsfag. Temaerne for arrangementerne varierer, og vi forsøger at gøre dem så forskellige som muligt for at imødekomme dine behov og få dig inspireret.

CBS Maritime

CBS Maritime blev lanceret i begyndelsen af 2013 og har til formål at koordinere de maritime aktiviteter og kompetencer på CBS og udvikle maritim forskning og undervisning i tæt samarbejde med erhvervslivet. Med CBS Maritime er Blue MBA og CBS maritime forskning blevet tæt forbundet. Koncentrationen af maritim ekspertise på tværs af CBS maritime uddannelser og kurser samt forskningsmiljøet vil være til gavn for alle parter.

Akkrediteringer

CBS Executive MBA i Shipping and Logistics tilhører den eksklusive gruppe af globale business schools, der har den tredobbelte akkreditering (AMBA, EQUIS, AACSB), der adskiller programmet fra andre og sikrer, at en MBA-grad fra CBS anerkendes, respekteres og belønnes globalt.

Kvalitetssikring

For at sikre livslang kvalitet og global anerkendelse af din MBA, er det vigtigt at overveje akkrediteringer. CBS er blandt den ene procent af business schools i verden, der har den eftertragtede triple-akkreditering: AACSB, AMBA og EQUIS. Gennem denne internationale og brede anerkendelse af skolens kvalitet og CBS Executive MBA i Shipping and Logistics-uddannelsen kan du være sikker på, at de får den bedste erhvervsuddannelse. Derudover er uddannelsen også akkrediteret af ACE og PIMS i Danmark.

Sammenslutningen af MBA, AMBA

I 2007 blev CBS det første universitet i Danmark til at modtage akkreditering fra AMBA, hvilket understreger dets internationale troværdighed og status. Antallet af tilgængelige MBA-kvalifikationer på verdensplan er nu i tusindvis, men kun en lille procentdel af disse ville opnå akkreditering, hvis de blev underkastet AMBAs strenge internationale kriterier. Akkreditering af Association of MBA identificerer programmer som de bedste, der findes. I et overfyldt og komplekst marked giver AMBA-akkrediteringen en pålidelig liste over omhyggeligt testede programmer og sikrer, at de studerendes investeringer belønnes med den fineste erhvervsuddannelse, der findes.

Europæisk kvalitetsforbedringssystem, EQUIS

EQUIS blev oprettet i 1998 og i løbet af de seneste 12 års eksistens har organisationen akkrediteret 147 institutioner i 40 lande. CBS har været akkrediteret af EQUIS siden 2000. EQUIS-akkrediteringen tildeles handelshøjskoler baseret på generel kvalitet under hensyntagen til handelshøjskolens internationaliseringsniveau.

EQUIS vurderer institutioner som helhed. Den vurderer ikke kun uddannelser, men alle institutionens aktiviteter og underenheder, herunder forskning, e-læringsenheder, executive uddannelsestilbud og samfundsopsøgende arbejde. Institutioner skal primært beskæftige sig med lederuddannelse.

EQUIS søger en balance mellem høj akademisk kvalitet og den faglige relevans, som det tætte samspil med erhvervslivet giver. En stærk kontaktflade til erhvervslivet er derfor lige så meget et krav som et stærkt forskningspotentiale. EQUIS lægger særlig vægt på at skabe et effektivt læringsmiljø, der fremmer udviklingen af elevernes ledelsesmæssige og iværksætterevner og fremmer deres følelse af globalt ansvar. Den ser også efter innovation i alle henseender, herunder programdesign og pædagogik.

Institutioner, der er akkrediteret af EQUIS, skal demonstrere ikke kun høj generel kvalitet i alle dimensioner af deres aktiviteter, men også en høj grad af internationalisering. Med virksomheder, der rekrutterer over hele verden, med studerende, der vælger at tage deres uddannelse uden for deres hjemlande, og med skoler, der bygger alliancer på tværs af grænser og kontinenter, er der et hastigt voksende behov for, at de kan identificere de institutioner i andre lande, der leverer høj kvalitet uddannelse i international ledelse.

Association to Advance Collegiate School of Business, AACSB

I august 2011 modtog CBS som den første skole i Skandinavien AACSB-akkrediteringen. AACSB-akkrediteringsstandarderne bruges som grundlag for at evaluere en handelsskoles mission, drift, fakultets kvalifikationer og bidrag, programmer og andre kritiske områder. AACSB-akkreditering sikrer elever og forældre, at handelsskolen leverer en uddannelse af høj kvalitet. Det sikrer også arbejdsgiverne, at AACSB-akkrediterede handelsskolekandidater er klar til at præstere på dag ét. Derudover giver AACSB-akkreditering mange fordele for fakultetet og personalet på dets akkrediterede skoler ved at tiltrække studerende af højere kvalitet, give større forskningsmuligheder og give mulighed for global anerkendelse.

Skolens ansøgning gennemgås omhyggeligt for at sikre, at den er berettiget til at forfølge AACSB-akkreditering. Når det er fastslået, at en skole har potentialet til at blive akkrediteret, arbejder den sammen med mentorer, udvalg og AACSB-personale for at udvikle en standardtilpasningsplan. Når en skole følger sin tilpasningsplan og opfylder AACSB-standarderne, beslutter revisionsudvalg og AACSB-bestyrelsen, om en skole skal akkrediteres eller ej. I sin helhed er AACSB-akkrediteringsprocessen streng og kræver en betydelig mængde arbejde at opnå.

The Global Alliance of in Management Education, CEMS

CEMS er en strategisk alliance af førende business schools og multinationale virksomheder. Dens første mission er at sætte en global standard for ekspertise for en før-erfaring Master i ledelse. Netværket blev grundlagt i 1988 i Europa og er vokset støt, hovedsageligt på grund af succesen og populariteten af CEMS Master's in International Management: MIM-programmet. I dag er CEMS den globale liga af ledere på før-oplevelses-mastermarkedet, og det kan ikke sidestilles med hensyn til medlemmernes omdømme: 28 akademiske institutioner i verdensklasse samarbejder sammen med over 70 virksomhedspartnere og 4 NGO'er for at tilbyde internationale, postgraduate studerende en unik blanding af uddannelse af høj kvalitet og professionel erfaring.

Partnerskab i International Management, PIM

PIM, Partnership in International Management, er et konsortium af førende internationale business schools, grundlagt i 1973. Hver medlemsinstitution repræsenterer den højeste grad af ekspertise inden for forretningsadministration og ledelse, demonstrerer lederskab i deres geografiske region og leverer en MBA eller en graduate-ækvivalent grad i ledelse. PIM faciliterer udviklingen af internationalt samarbejde mellem medlemmerne, fremmer udviklingen af fælles programmer, udveksling af studerende og fakulteter, fælles forskning og samarbejde mellem fakultetsmedlemmer og forskere. På denne hjemmeside finder du information om partnerskabet og dets fordele og muligheder, dets medlemsskoler, dets hovedaktiviteter og nyheder.

Indlæggelser

Hvad er kravene for at blive optaget i Executive MBA i shipping og logistik? På denne side finder du nyttig information om ansøgningsprocessen.

Krav

 • En bachelorgrad fra en anerkendt akademisk institution eller tilsvarende;
 • Graduate Management Admission Test (GMAT) eller lignende dokumenteret kvalifikation;
 • Minimum fem års erhvervserfaring inden for et relevant område;
 • To personlige anbefalinger.

Forud for optagelsen bliver ansøgere interviewet, og der foretages en individuel vurdering af ansøgerens egnethed på baggrund af ovenstående krav og resultatet af samtalen. For langdistanceansøgere kan samtalen foregå telefonisk.

Gebyrer

Gebyrerne og udgifterne forbundet med din Executive MBA i forsendelse og logistik er beskrevet nedenfor.

Finansiering af din MBA i shipping og logistik

Omkring 60 % af alle deltagerne i Executive MBA Shipping and Logistics Program er sponsoreret af deres arbejdsgivere.

Gebyr detaljer:

Studieafgiften for uddannelsen er 320.000 kr. – eller cirka 43.000 EUR - som betales i fire lige store rater á 80.000 kr. i begyndelsen af hvert semester.

Ikke-EU-deltagere skal betale et ekstra adgangsgebyr på cirka 15.000 kr.

Dette gebyr inkluderer ikke kursusmateriale, rejse- og opholdsomkostninger.

Den danske Søfartsfond

Den Danske Maritime Fond støtter initiativer, der tjener til at udvikle den danske maritime industri, og som Executive MBA-deltager, der arbejder i branchen, kan du være berettiget til støtte.

Netværk

CBS Executive MBA i Shipping in Logistics er et unikt program, der tiltrækker shipping-professionelle fra alle verdenshjørner. Du vil udvikle et stærkt netværk på tværs af kontinenter og virksomheder, som vil vare livet ud.

Et globalt maritimt netværk

Executive MBA-programmet i shipping og logistik har til formål at opfylde hele den maritime sektors behov med hensyn til relevant toplederuddannelse baseret på maritime sager. Programmet er ideelt for ledere inden for shipping-miljøet, men lige så relevant for dem, der beskæftiger sig med shipping enten som kunder eller leverandører.

Dine meddeltagere vil komme fra forskellige lande og repræsentere skibsejere, skibsoperatører, logistikudbydere, finansielle institutioner, forsikringsselskaber, skibsbygnings- og skibsreparationsvirksomheder, mæglere, søfartsadvokater, transportkonsulenter, klassifikationsselskaber, maritime administrationer, havne, skibsudstyrsproducenter .

Alumner

CBS Executive MBA i shipping og logistik giver dig mulighed for at opbygge et uovertruffen netværk, som du kan bruge resten af din karriere. Nedenfor er en liste over tidligere studerende, der nu er en del af alumni-netværket.

Alumni netværk

CBS Blue MBA er en livslang investering i din karriere, designet til at opbygge et mangfoldigt, varigt netværk, som du kan trække på for ekspertrådgivning.

Dette Alumni-netværk er et knudepunkt for alumni-relaterede begivenheder, der finder sted rundt om i verden, og hvor du kan genoprette forbindelsen til dine jævnaldrende eller udvide dit netværk med andre ligesindede shipping-fagfolk. Det vigtigste er, at netværket fungerer som en database, der giver dig mulighed for at søge efter og finde andre CBS Blue MBA-alumner inden for specifikke segmenter eller med et specifikt ekspertiseområde.

Hvem er programmet for?

Executive MBA-programmet i shipping og logistik har til formål at opfylde hele den maritime sektors behov med hensyn til relevant toplederuddannelse baseret på maritime sager. Programmet er ideelt for ledere inden for shipping-miljøet, men lige så relevant for dem, der beskæftiger sig med shipping enten som kunder eller leverandører. Deltagerne kommer fra forskellige lande og repræsenterer skibsejere, skibsoperatører, logistikudbydere, finansielle institutioner, forsikringsselskaber, skibsbygnings- og skibsreparationsvirksomheder, mæglere, søfartsadvokater, transportkonsulenter, klassifikationsselskaber, maritime administrationer, havne, producenter af skibsudstyr.

Studenterudtalelser

"Den blå MBA giver stor indsigt i væsentlige aspekter af shipping- og logistikbranchen. Det giver et indsigtsfuldt overblik over branchen og dykker dybt ned i fundamentale forhold som de vigtigste drivkræfter, muligheder og risici for de forskellige aktører i branchen. Med lærere i verdensklasse og seniordeltagere fra mange dele af industrien er det en dynamisk læringsoplevelse, der kobler teori og praksis sammen i samspil."Bo Cerup-Simonsen, Executive Technical Advisor – AP Møller-Mærsk"Efter 20 år i den maritime industri, da jeg besluttede at investere i min karriere ved at erhverve nye færdigheder, var det oplagte valg at blive medlem af Blue MBA."Peggy Hoeegh Grays, skibsoperatør, Stolt-Nielsen, USA klasse 2019

Ideelle studerende

Indlæggelser

Stipendier og finansiering

Læreplan

Ranglister

Programundervisning

Faciliteter

Om skolen

Spørgsmål

Lignende kurser

 • EMBA Executive Master of Business Administration i Human Resources
 • EMBA Executive Master of Business Administration i Operations Management
 • EMBA Executive Master of Business Administration i Logistik