Master of Business Administration (MBA)

Generelt

Program beskrivelse

Glasgow MBA vil styrke dig med afgørende færdigheder og viden og give dig de netværksmuligheder, du har brug for for at fremskynde din karriere, enten som manager inden for den private, tredje eller offentlige sektor eller ved at udvikle din egen iværksætterambition. Vi giver dig en-til-en-støtte til at hjælpe dig med at udvikle dig til en succesrig leder.

Hvorfor dette program?

 • Vi har undervist i MBA siden 1976. Vores program er AMBA-godkendt, hvilket betyder, at vores MBA er internationalt anerkendt til den højeste standard.
 • Vi rekrutterer målrettet en lille, men mangfoldig gruppe af studerende. Som et resultat vil du modtage dedikeret 1-2-1 undervisning og støtte, mens du også kan tage dig tid til at lære af dine medstuderendes erfaringer og færdigheder.
 • Lasses Briller er interaktive og får den rette balance mellem undervisning og diskussion.
 • I løbet af året er vi vært for en række sociale, netværks- og gæstetalerbegivenheder for at forbedre din læringsoplevelse og hjælpe dig med at få mest muligt ud af din MBA.
 • Vi tilbyder en MBA Award for Professional Development and Employability Award. Dette er et unikt initiativ, som inkluderer en mulighed for dig at blive menteret af en af vores MBA-alumner.

Programstruktur

Glasgow MBA begynder med at lægge grundlaget for lederskab gennem tre grundlæggende læringserfaringer. Du får derefter muligheden for at specialisere dig i finansiering, marketing eller strategi. Du kan også udforske yderligere forretningsemner, såsom iværksætteri, international forretning eller supply chain management og forretnings bæredygtighed.

En vigtig del af vores MBA er team-consulting-projektet, der sker i slutningen af året og er en mulighed for dig at bringe teori i praksis og tackle forretningsmæssige udfordringer i det virkelige liv. Den sidste fase af din MBA er dit kandidatprojekt (afhandling). Du arbejder med dette fra juni til august om et emne, der er aftalt mellem dig og din vejleder.

Grundlæggende læringsoplevelser

1. Beslutningstagning under usikkerhed

Du lærer om de intellektuelle perspektiver og metoder, der understøtter praksis for at tage beslutninger, der er essentielle for virksomhedsstyring. I dette kursus vil du udforske de mange forskellige disciplinære og metodologiske traditioner, der skal informere om effektive analyser af erhvervslivet. Du lærer også, hvordan informeret tænkning og analyse vil hjælpe dig med at tage beslutninger og levere bedre forretningsresultater.

2. Forretningsstrategisk ledelse

Dette afsnit af programmet dækker fem centrale forretningsdiscipliner fra et strategisk perspektiv, der er dækket af fem individuelle kurser. Disse er strategi (strategisk ledelse), HR og operationer (styring af ressourcer), marketing (marketingstyring), finansiering (finansiel information og analyse) og forretningsmiljø (global økonomi). Du vil udvikle de forventede færdigheder fra seniorledere og være i stand til at udvikle en karriere i enhver førende organisation. Denne læringserfaring ender med et uges længe intens teamholdkonsulentprojekt, hvor du vil blive udfordret til at dække og integrere de områder / fag, der studeres både i kernekurserne såvel som i valgfagene.

3. Strategisk fremsyn

Dette kursus er designet til at udvide dit perspektiv ved at opmuntre dig til at lytte og tænke på konkrete strategiske udfordringer, både i lokale og internationale sammenhænge, som præsenteres for dig af erfarne forretningsledere, iværksættere, konsulenter og / eller offentlige ansatte. Gæstetalere dækker spørgsmål som:

 • Hvordan formgiver organisationer teknologi og innovation? Er det forstyrrende?
 • Er globaliseringen stadig i det 21. århundrede?
 • Hvordan ændrer eller påvirker årtusindskabet organisationskulturer?
 • I hvilket omfang understøtter eller hæmmer lokale (nationale) procedurer og forskrifter en dagsorden for erhvervsinternationalisering?
 • Hvordan præsenterer risikostyring og reaktioner på usikkerhed sig i den daglige strategiske implementering?
 • Hvordan er virksomheders sociale ansvar (CSR), miljøbeskyttelse og / eller etisk adfærd omfavnet og introduceret under strategiske diskussioner?

Gennem guidede diskussioner efter hver præsentation og case-diskussioner, der supplerer disse emner, lærer du at udvikle færdigheder til at formulere tidligere og potentielle fremtidige svar på strategiske udfordringer og den sandsynlige effektivitet af disse svar.

Efter kernekurserne vælger du fem valgfrie kurser , så du kan specialisere dig i finansiering, strategi eller marketing. Kurserne, der tilbydes, varierer hvert år og undervises af en række førende akademikere og praktikere, baseret på deres forskning eller personlige oplevelse af erhvervslivet.

Adgangskrav

 • 2.1 Honours degree eller ikke-britisk ækvivalent inden for ethvert fag og mindst 3 års ledelsesmæssig erfaring.
 • En personlig erklæring og et detaljeret CV, der beskriver din arbejdserfaring med særlig vægt på lederroller og ansvarsområder. (Ledelsesmæssig arbejdserfaring skal omfatte og fremhæve ansvaret for planlægning af forretningsmæssige mål og prioritering af arbejdsbyrden for at levere disse. Kommunikere disse til det team, du administrerer og relevante kolleger. Bemærk, at det er et krav at mindst et team på 3 rapportere til du).

Hvis din ansøgning med succes gennemgår den første fase af optagelsesprocessen, vil du blive bedt dig om at deltage i et interview af Skype (hvis du er i udlandet) eller ansigt til ansigt (hvis du er i Storbritannien).

Interviewet er relativt uformelt, varer mellem 30 og 45 minutter og søger at evaluere din egnethed til Glasgow MBA samt drøfte din ansøgning og forventninger. Interviewet giver MBA-teamet mulighed for at lære dig at kende og give dig en mulighed for at forstå, hvordan Glasgow MBA fungerer. Interviewet kan omfatte interaktion med andre kandidater, og du kan blive bedt om at forberede en kort præsentation om et bestemt emne.

Fokus vil være på følgende kompetencer: motivation, kommerciel og forretningsbevidsthed, teamarbejde, projektledelse, kreativitet, modstandsdygtighed og fleksibilitet, forretningsetik og kommunikation.

Selvom Graduate Management Admissions Test (GMAT) ikke er et standardkrav i vores optagelsesproces, er stærke verbale ræsonnementer og numeriske evner afgørende for MBA, og vi kan bede dig om at gennemføre en sådan test.

Internationale studerende med akademiske kvalifikationer under dem, der kræves, skal kontakte vores partnerinstitution, Glasgow International College, der tilbyder en række pre-Masters kurser.

Engelsk sprogkrav

For ansøgere, hvis første sprog ikke er engelsk, sætter universitetet et minimum engelsk sprogfærdighedsniveau.International English Language Testing System (IELTS) Akademisk modul (ikke almen træning):

 • samlet score 6,5
 • to underforsøg ikke mindre end 6,5 , ingen underforsøg mindre end 6,0
 • eller tilsvarende scoringer i en anden anerkendt kvalifikation:

Fælles ækvivalente engelsksproglige kvalifikationer

Alle angivne engelske prøver er acceptable for adgang til både hjemme / EU og internationale studerende til dette program:

 • ibTOEFL: 90; ingen deltest mindre end:
  • Læsning: 20
  • Lytter: 19
  • Taler: 19
  • Skrivning: 23.
 • CAE (Cambridge Certificate of Advanced English): 176 samlet; ingen delprøve mindre end 169
 • CPE (Cambridge Certificate of Kompetence i engelsk): 176 samlet; ingen delprøve mindre end 169
 • PTE Academic (Pearson Test of English, Academic Test): 60; ingen underprøve mindre end 59
 • Trinity College London Integrerede færdigheder på engelsk: ISEII i skelnen med særpræg i alle delprøver

For internationale studerende har hjemmekontoret bekræftet, at universitetet kan vælge at bruge disse prøver til at foretage sin egen vurdering af engelsksproget evne til visumansøgninger til programmer på niveau . Universitetet er også i stand til at acceptere en IELTS-test (Akademisk modul) fra et hvilket som helst af de 1000 IELTS-testcentre fra hele verden, og vi kræver ikke en specifik UKVI IELTS-test til uddannelser på uddannelsesniveau. Vi accepterer derfor stadig nogen af de engelske prøver, der er opført til optagelse i dette program.

Pre-sessionelle kurser

Universitetet i Glasgow accepterer bevis for det krævede sprogniveau fra engelsk til akademisk studienhed Pre-session kurser. Vi overvejer også andre BALEAP-akkrediterede kurser inden for sessionen.

Karriereudsigter

Som Glasgow MBA-kandidat tilslutter du dig rækkerne af vellykkede og indflydelsesrige fagfolk, der markerer organisationer over hele verden. Vores dedikerede MBA Career Manager understøtter dig hele året, hjælper dig med at planlægge for den næste fase af din karriere og udstyre dig med værktøjer og strategier til at konkurrere effektivt på det globale jobmarked. Mange af vores kandidater har seniorroller, der har specialiseret sig i ledelse, markedsføring og finansiering på tværs af alle brancher og sektorer; mens andre har etableret deres egen virksomhed. De seneste alumner er gået i ansættelse hos virksomheder, herunder, men ikke begrænset til:

 • Æble
 • Amazon
 • Rolls Royce
 • IBM
 • Unilever
 • Clydesdale Bank
 • Ernst
 • Halyard Health
 • Goldman Sachs
 • Den skotske regering
Senest opdateret Mar 2020

Keystone-stipendium

Oplev de muligheder, vores stipendium kan give dig

Om skolen

The University of Glasgow includes among its alumni the father of economics Adam Smith, and the Adam Smith Business School is named in his honour. We aim to follow his legacy and create world changing ... Læs mere

The University of Glasgow includes among its alumni the father of economics Adam Smith, and the Adam Smith Business School is named in his honour. We aim to follow his legacy and create world changing graduates who make a positive impact on culture and society. Minimer