Energistyring (MBA)

Generelt

Program beskrivelse

ENERGY MANAGEMENT (MBA)

Programbeskrivelse

Energimarkedet er en af dagens mest hurtige, afgørende og rentable industrier og afgørende for både den globale økonomi, miljøet og vores fremtidige samfund som helhed. Klima- og økonomiske ændringer, offentlighedens opfattelse, teknologiske fremskridt og regulering former uforudsete udfordringer og muligheder. Denne situation kræver, at nye løsninger leveres af højtuddannede og passende uddannede eksperter med et altomfattende overblik, et internationalt syn og viljen til at skabe en reel virkning. På grund af sin økonomiske, iværksætter- og industrielle styrke såvel som dens vellykkede og progressive energipolitik, ”Energiewende”, fremtræder Tyskland som en frontløber i den globale energiovergang.

Kandidatuddannelsen ”Energy Management”TU-Campus EUREF i Berlin ikke kun formidler den nyeste viden i energistyring spørgsmål, men diskuterer nutidens udfordringer og forbereder de studerende til ledende roller i udformningen af erhvervslivet og samfundet for fremtiden forude. Det undervises udelukkende på engelsk .

Dette program er en fuldtidsmester på Technische University Berlin, et af de største teknologiske universiteter i Tyskland. En af de vigtigste opgaver er at uddanne studerende til at imødegå udfordringerne i en verden, der i stigende grad er kendetegnet ved teknologi og fremskridt. Universitetsplaceringer vidner om succeser ved konstant at rangordne TU Berlin blandt de øverste akademiske institutioner i hele verden.

Programindhold

Ledelsesbeslutninger inden for energisektoren kræver en dybtgående forståelse af sektorens tekniske, økonomiske, juridiske og iværksætteriske egenskaber. Klima og økonomiske ændringer, kontroversielle meninger, teknologiske fremskridt samt regulering form og begrænse iværksætterrummet, men også tilbyde chancer og muligheder. Industrien kræver derfor bredt kvalificerede personer, som er eksperter på området.

Kandidatuddannelsen er undervist i en periode på tre semestre. Første semester dækker de tekniske, økonomiske, iværksættermæssige og juridiske grundlag for ledelsesbeslutninger inden for energisektoren; 2. semester uddyber denne opfattelse og ser på forretningspraksis, primært af netbaserede forsyningsvirksomheder og investeringer; Det tredje semester udvider visningen samtidig med at man fokuserer på praksis efter den studerendes individuelle interesser. Alle semestre omfatter forelæsninger, øvelser, seminarer samt udflugter, online materialer relateret til praksis og ekstracurricular aktiviteter. Kandidatafhandlingen er skrevet i slutningen af 3. semester og afsluttes med programmet.

moduler

 • Teknologi
 • Økonomi
 • Forretning
 • Energilov
 • Ledelse
 • Investering
 • Energinetværk
 • Regulering
 • Obligatoriske valgfag (effektivitet; styring af bæredygtig innovation og andre)
 • Speciale

Fordele og muligheder

Programmet er udviklet i tæt samarbejde med førende virksomheder, konsulentfirmaer og regulerende myndigheder inden for energisektoren. TU Campus EUREF er etableret med sit 5,5 hektar bykvarter som et symbol på energire revolutionen i Tyskland og tjener som hjemmebase for virksomheder, der arbejder inden for energi, bæredygtighed og mobilitet. Som en unik testplatform for udviklingen af morgendagens energieffektive modelby er masterstuderende direkte involveret i udvikling, testning og realisering af innovative koncepter inden for dette laboratorium.

Programmets tværfaglige indhold, der dækker de politiske, økonomiske, tekniske og juridiske aspekter af energimarkederne, giver elever og fremtidige medarbejdere en særpræg profil og kvalificerer dem til ledende stillinger inden for energisektoren. At lære og studere i små grupper på op til 30 studerende giver mulighed for individuelle og gode læringsbetingelser.

Ansøgningsprocedure

Ansøgningsperioden er fra begyndelsen af februar til slutningen af april hvert år for en start i oktober samme år. Send kun PDF-filer.

Påkrævede ansøgningsdokumenter

 • Motivationsbrev på engelsk (maks. 1 side A4, ca. 400 ord)
 • Tabular Curriculum Vitae med information om uddannelsesmæssig og faglig baggrund
 • Universitetsgrad (er) anerkendt af tyske universiteter (mindst 210 ECTS)
 • Bevis for erhvervserfaring på mindst et år (helst inden for de relevante arbejdsområder for energi) efter afslutningen af undersøgelser
 • Bevis for kendskab til det engelske sprog på niveau B2 (eller højere) i den fælles europæiske referenceramme for sprog (CEFR) - kræves ikke til gymnasiet med det engelske sprog

Adgangsproceduren er underlagt den detaljerede TU-forordning.

Antallet af studerende er begrænset til 30 pr. År. Et adgangskomité beslutter om udvælgelse baseret på resultater fra tidligere studier, studieprofilen og yderligere relevante kvalifikationer, der blev opnået uden for universitetet.

Senest opdateret Mar 2020

Om skolen

Technische Universität Berlin offers three MBA courses and one MBL course in Energy on the EUREF Campus in the centre of Berlin. The courses address young professionals from all over the world who wan ... Læs mere

Technische Universität Berlin offers three MBA courses and one MBL course in Energy on the EUREF Campus in the centre of Berlin. The courses address young professionals from all over the world who want to gain special knowledge in the energy sector. Minimer