Energistyring (MBA)

Generelt

Program beskrivelse

ENERGY MANAGEMENT (MBA)

Programbeskrivelse

Kandidatuddannelsen "Energistyring" på TU-Campus EUREF i Berlin giver ikke kun de seneste indsigter i energiledelsesproblemer, men drøfter dagens udfordringer og forbereder eleverne til ledende roller i at forme industrien og samfundet for fremtiden. Dette program er en fuldtids master af Technische University Berlin, en af de største universiteter af teknologi i Tyskland. En af de vigtigste opgaver er at uddanne eleverne til at imødekomme udfordringerne i en verden, der i stigende grad er karakteriseret ved teknologi og fremskridt. Universitetsrangeringer giver vidnesbyrd til succeserne ved løbende at placere TU Berlin blandt de øverste akademiske institutioner rundt om i verden.

Programindhold

Ledelsesbeslutninger inden for energisektoren kræver en dybtgående forståelse af sektorens tekniske, økonomiske, juridiske og iværksætteriske egenskaber. Klima og økonomiske ændringer, kontroversielle meninger, teknologiske fremskridt samt regulering form og begrænse iværksætterrummet, men også tilbyde chancer og muligheder. Industrien kræver derfor bredt kvalificerede personer, som er eksperter på området.

Kandidatuddannelsen er undervist i en periode på tre semestre. Første semester dækker de tekniske, økonomiske, iværksættermæssige og juridiske grundlag for ledelsesbeslutninger inden for energisektoren; 2. semester uddyber denne opfattelse og ser på forretningspraksis, primært af netbaserede forsyningsvirksomheder og investeringer; Det tredje semester udvider visningen samtidig med at man fokuserer på praksis efter den studerendes individuelle interesser. Alle semestre omfatter forelæsninger, øvelser, seminarer samt udflugter, online materialer relateret til praksis og ekstracurricular aktiviteter. Kandidatafhandlingen er skrevet i slutningen af 3. semester og afsluttes med programmet.

moduler

 • Teknologiske fundamenter
 • Økonomiske grundlag
 • Strategisk ledelse og global ledelse
 • Energilov
 • Power Grids
 • Energi Økonomi og Energi Virksomhed
 • Investeringer i grids, lager og kraftværker
 • (Bygning) Energieffektivitet / Teknologi og Innovation Management (obligatorisk valgfag)

Fordele og muligheder

Programmet er udviklet i tæt samarbejde med førende virksomheder, konsulentfirmaer og regulerende myndigheder inden for energisektoren. TU Campus EUREF er etableret med sit 5,5 hektar bykvarter som et symbol på energire revolutionen i Tyskland og tjener som hjemmebase for virksomheder, der arbejder inden for energi, bæredygtighed og mobilitet. Som en unik testplatform for udviklingen af morgendagens energieffektive modelby er masterstuderende direkte involveret i udvikling, testning og realisering af innovative koncepter inden for dette laboratorium.

Programmets tværfaglige indhold, der dækker de politiske, økonomiske, tekniske og juridiske aspekter af energimarkederne, giver elever og fremtidige medarbejdere en særpræg profil og kvalificerer dem til ledende stillinger inden for energisektoren. At lære og studere i små grupper på op til 30 studerende giver mulighed for individuelle og gode læringsbetingelser.

Ansøgningsprocedure

Ansøgningsfristen er den 31. maj hvert år til en start i oktober samme år. Venligst send kun PDF-filer.

Påkrævede ansøgningsdokumenter

 • Motivationsbrev på engelsk (maks. 1 side A4, ca. 400 ord)
 • Tabular Curriculum Vitae med information om uddannelsesmæssig og faglig baggrund
 • Universitetsgrad (er) anerkendt af tyske universiteter (mindst 210 ECTS)
 • Bevis for erhvervserfaring på mindst et år (helst inden for de relevante arbejdsområder for energi) efter afslutningen af undersøgelser
 • Bevis for kendskab til det engelske sprog på niveau B2 (eller højere) i den fælles europæiske referenceramme for sprog (CEFR) - kræves ikke til gymnasiet med det engelske sprog

Adgangsproceduren er underlagt den detaljerede TU-forordning.

Antallet af studerende er begrænset til 30 pr. År. Et adgangskomité beslutter om udvælgelse baseret på resultater fra tidligere studier, studieprofilen og yderligere relevante kvalifikationer, der blev opnået uden for universitetet.

Denne skole tilbyder programmer på engelsk

Senest opdateret Feb 2019

Om skolen

Technische Universität Berlin offers three MBA courses and one MBL course in Energy on the EUREF Campus in the centre of Berlin. The courses address young professionals from all over the world who wan ... Læs mere

Technische Universität Berlin offers three MBA courses and one MBL course in Energy on the EUREF Campus in the centre of Berlin. The courses address young professionals from all over the world who want to gain special knowledge in the energy sector. Minimer