Cand.merc

Generelt

Læs mere om dette studie på uddannelsens hjemmeside

Program beskrivelse

Har du overvejet at arbejde i erhvervslivet, drive eller udvikle virksomheder? I så fald giver denne unikke MBA-uddannelse og -uddannelse af høj kvalitet, du har brug for. Du vil udvikle de faglige færdigheder, der kræves for at udvikle og drive virksomheder i det 21. århundrede. Dine studier vil opbygge et fundament af viden om aktuelle faglige principper og praksis, som du kan basere din karriere på.

“1 Decembrie 1918” University of Alba Iulia , Rumænien, giver dig den unikke mulighed for at udvikle din ekspertise inden for erhverv, ledelse og administration i overensstemmelse med de aktuelle og fremtidige tendenser inden for økonomi, læseplanteori og praksis, information teknologi og kommunikation, design og vurdering, der giver kvalitet og effektive betingelser for uddannelse.

Hvad skal jeg studere

MBA giver mulighed for at vælge mellem professionel uddannelse til en fremtidig karriere inden for forretningsadministration og en mere specialiseret forskningssti for dem med en stærk interesse i forretningsundersøgelser, der ønsker at foretage forskning eller arbejde i erhvervsadministrationssektoren.

Studiets varighed: 2 år, fuld tid, 120 ECTS

Læreplanen inkluderer kurser, der giver træning i teori og praksis i forretningsadministration, fx: forretningsstrategier og modeller, forretningskommunikation og forhandling, regnskabsføring og forretningsrådgivning, økonomisk resultatanalyse, e-forretning, forretningsetik og CSR, beskatning, investeringer og Erhvervelser, projektcyklusstyring, moderne emner inden for forretningsadministration, forretningsret og mægling, online markedsføringsundersøgelser, internationale anliggender og globalisering, praksis i forretningsrådgivning, iværksætterkultur og forretningsudvikling, organisationsændring og innovationsstyring, ledelse af globale anliggender , Økonomisk videnskabelig forskning, konflikthåndtering, forskning til afsluttende afhandling

Karriereudsigter

Erhvervslivet er en af drivkraften i det moderne samfund. Det er også den vigtigste arbejdsgiver på arbejdsmarkedet. Heldigvis giver din kandidatgrad i Business Administration dig fremragende muligheder for en succesrig forretningskarriere.

Når du har gennemført Master of Business Administration, har du muligheden for at gå videre i din karriere i mellem-til-øverste ledelsesyrker hos organisationer i alle størrelser og typer både i den private og offentlige sektor, såsom:

 • Multinationale virksomheder, banker, pensionskasser og forsikringsselskaber (f.eks. Som finansanalytiker)
 • Virksomheder i alle størrelser i alle brancher (f.eks. Som manager)
 • Regeringsministerier (f.eks. Som rådgiver)
 • Akademiske institutioner (fx som underviser)
 • Konsulentfirmaer (f.eks. Som ledelse eller virksomhedskonsulent)
 • Opstartsfirmaer (f.eks. Som iværksætter: starte din egen virksomhed)

Hvorfor studere i Alba Iulia?

Master of Business Administration tilbyder en unik mulighed for at tage en ph.d.-grad i et pulserende forskningsstyret miljø, der er stolt af dets nationale og internationale status. Muligheden for oplevelsesmæssig og praktisk læring gennem praktikpladser og praktiske kurser kombineret med den enestående mulighed for at arbejde med fremragende og dedikerede akademikere giver studerende muligheden for at studere efter at have tilegnet sig et unikt sæt færdigheder og viden.

Master of Business Administration er udviklet af medlemmerne af Institut for Økonomi og Erhvervsadministration. Afdelingen er højt vurderet i Rumænien med aktive forskningsgrupper inden for forretningsadministration.

Den smukke og historiske by Alba Iulia giver en stimulerende og malerisk baggrund til din mesters oplevelse.

Hvordan man ansøger?

Akademiske krav:

Ansøgerne skal fremlægge undersøgelsesdokumenter udstedt af akkrediterede / anerkendte uddannelsesinstitutioner, have gode resultater i uddannelse, henholdsvis et gennemsnit af studieårene på mindst 7 (syv) svarende til scoringssystemet i Rumænien eller den "gode" score, som sag.

Engelsk sprogkrav:

For anerkendte uddannelser, der udføres på fremmede sprog, organiserer den modtagende gymnasieinstitution en fremmedsprogstest. Personer, der kommer fra lande, hvor det officielle sprog er det sprog, som kurserne køres i, og de personer, der har et internationalt anerkendt sprogcertifikat, er fritaget for denne prøve.

Registreringskrav:

Internationale studerende uden for EU, der ønsker at deltage i et uddannelsesforløb, skal overholde den nationale lovgivning og “1 Decembrie 1918” University of Alba Iulia Charter.

Ansøgningsprocedure:

 • Trin 1. Potentielle studerende sender med regelmæssige poster ansøgningsfilene direkte til “1 Decembrie 1918” University of Alba Iulia .
 • Trin 2. Universitetet vil evaluere filerne og sende til Ministeriet for National Uddannelse - Generel Afdeling for Internationale Forbindelser, en kort liste over personer, der er nomineret til at modtage Letter of Acceptance to Studies. Sammen med listen skal universitetet sende en kopi af ansøgningsfilerne
 • Trin 3. Generaldepartementet for internationale forbindelser udsteder brevet om accept af studier og sender det til 1. december 1918 ”University of Alba Iulia.
 • Trin 4. Ansøgninger modtages løbende, der begynder med begyndelsen af juni til slutningen af august for optagelse i studier i det følgende studieår. Godkendelsesbrevet udstedes af Uddannelsesministeriet ved begyndelsen af hvert studieår, dvs. 1. oktober.

Dokumenter, der kræves til ansøgningsfilen:

 1. Ansøgningsskema (i to eksemplarer);
 2. Bekræftet kopi af gymnasiets eksamensbevis eller tilsvarende - til bachelorstudier - behørigt stemplet af den rumænske ambassade;
 3. Bekræftet kopi af bachelorgraden eller tilsvarende - for postgraduate ansøgere eller ph.d. - behørigt stemplet af den rumænske ambassade;
 4. Transkription af poster oversat til rumænsk, engelsk, fransk eller tysk;
 5. Sprogcertifikat (valgfrit);
 6. Bekræftet kopi af fødselsattesten;
 7. En kopi af paset, der er gyldigt mindst 6 måneder efter datoen for udstedelsen af godkendelsesbrevet
 8. Medicinsk certifikat (på et udbredt internationalt sprog) for at bevise, at den person, der er registreret til studier, ikke lider af smitsomme sygdomme eller andre sygdomme, der er uforenelige med det fremtidige erhverv;
 9. To fotos af pas-type.

Undervisning

Undervisning for udenlandske borgere fra tredjelande, der skal betales forskud for et studieår:

Cand.merc

 • 2.700 de euro / år for ikke-UE-studerende
 • 3.000 lei / år for UE-potentielle studerende

Tilmelding

Ved tilmelding vil kandidaterne præsentere de originale dokumenter fra ansøgningsfilen, certificeret til godkendelse af Rumæniens ambassade til udstederlandet eller godkendt med Apostille i Haag, hvis de foregående undersøgelser ikke var afsluttet i Rumænien, i et EU fra det land eller i overensstemmelse med aftaler om juridisk bistand, der er underskrevet mellem Rumænien og tredjelande.

Senest opdateret Apr. 2020

Keystone-stipendium

Oplev de muligheder, vores stipendium kan give dig

Om skolen

As a public higher education institution, “1 Decembrie 1918” University of Alba Iulia is going through a new stage of its existence, a stage marked by the three principles underlying the current manda ... Læs mere

As a public higher education institution, “1 Decembrie 1918” University of Alba Iulia is going through a new stage of its existence, a stage marked by the three principles underlying the current mandate of the University’s Management: performance, quality, and consistency. As a relatively young University - we are celebrating 28 years of existence in 2019 -, our University is fully aware of its purpose and role within the higher education system in Romania and constantly relates to the tradition of the Transylvanian educational system. Minimer